Profil

Hosahalli Ramaswamy
Affiliation
McGill UniversityAcadémie ou Collège
Académie des sciencesAnnée d'admission
2016Domaines d’expertise
Thermal process, aseptic processing, high pressure, non-thermal processing, Thermal processing of foods
RAMASWAMY, Hosahalli – Faculty of Agricultural and Environmental Sciences, McGill University
Hosahalli Ramaswamy is recognized internationally for his innovative and novel approaches to process evaluation and optimization which have stimulated new research for the improvement of thermal processing in various formats (conventional heating, retort-pouch, agitation and aseptic processing, microwave, radio frequency and ohmic heating), and for establishing guidelines for retort evaluation. He has established a state-of-the art facility for high pressure processing research and contributed extensively to peer reviewed research publications as an author and editor.
Hosahalli Ramaswamy est reconnu internationalement pour son approche novatrice d’évaluation et d’optimisation des procédés qui a stimulé de nouvelles recherches pour améliorer les transferts thermiques de divers procédés (chauffage conventionnel, sachet stérilisable, agitation et conditionnement aseptique, microonde, fréquence radio et chauffage ohmique) et pour en établir les paramètres d’opération. Il a mis en place une usine pilote pour la transformation à haute pression et a contribué de manière considérable à la publication d’un grand nombre d’articles à titre d’auteur et d’éditeur.