Vous êtes ici

Onglets principaux

Profil

Profile picture

Anthony P. Farrell

Affiliation

The University of British Columbia

Académie ou Collège

Académie des sciences

Année d'admission

2015

Domaines d’expertise

salmon, temperature, hypoxia, heart, respiration, fish pysiology

Updated July 22, 2015
Farrell, Anthony Peter, Science, University of British Columbia
Dr. Farrell is internationally recognized for his research into the properties of fish hearts, why their cardiorespiratory systems collapse at high temperature and how some hearts continue to function without oxygen. His work has been applied in fish conservation. He has received awards from the British Isles Fisheries Society, the American Fisheries Society and the Canadian Society of Zoology, and an honorary doctoral degree from the University of Gothenburg.

Updated July 22, 2015
Dr. Farrell est reconnu internationalement pour ses recherches sur le fonctionnement du cœur des poissons, sur les raisons de l'effondrement des performances cardiaques aux hautes températures et sur les raisons qui expliquent que certains coeurs puissent fonctionner sans oxygène. Ses travaux ont trouvé des applications importantes dans le domaine de la préservation des populations de poissons. Il a reçu des distinctions de la Société Britannique des Pêches, de la Société Américaine des Pêches et de la Société Canadienne de Zoologie, ainsi qu'un doctorat honoraire de l'Université de Gothenburg.